баклава с фини точени кори "Златната царица"

40 МИНУТИ

180ºC

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Фини точени кори "Златната Царица" 500g

Орехи

Яйца

Брашно

Краве масло

Захар

Бакпулвер

Газирана вода

1 пакет

1 ч.ч.

4 бр.

1 ч.ч.

125 g

1 ч.ч.

1 ч.л.

100 ml

ЗА ЗАЛИВКАТА

Захар

Вода

2 ч.ч.

2 ч.ч.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Разбийте 4 яйца с 1 ч.ч. захар.

 

След като получите гладък крем, към него прибавете постепенно 1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. бакпулвер  и  1 ч.ч. смлени орехи. Разбъркайте всичко старателно. Получената смес е вашата плънка.

 

Намажете тавата с масло.

 

Наредете ½ от корите.

 

Поръсете с разтопено масло и след това поставете цялото количество плънка.

 

Поставете отгоре останалите кори и отново поръсете с разтопено масло.

 

Разрежете баклавата на крадрати с остър нож.

 

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути в зависимост от спецификата на фурната Ви до получаване на златисто кафяв загар. Изчакайте да се охлади.

 

Пригответе заливката , като сварите в тенджера 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода до сгъстяване.

 

Залейте с горещия сироп опечената и охладена баклава.

 

Оставете да престои на студено една нощ.

ТЕЛЕФОН: 0887 947048

ТЕЛ. НА ПОТРЕБИТЕЛЯ: 070011606

E-MAIL: OFFICE@GOLDENQUEEN.BG

СЕРТИФИКАТИ